Python ile Programlama Öğrenmek Çok Kolay

Sizde benim gibi uzun süredir bilgisayar kullanıyorsanız bilirsiniz (Bu yazıyı okuduğunuza göre biliyorsunuz :) ) belirli bir yerden sonra hazır programlar, önceden hazırlanıp size sunulmuş içerikler sizi tatmin etmemeye başlar, kendiniz bir şeyler yapmak istersiniz. Bilgisayar denilen akıllı (aslında salak) aletle bir şeyler yapabilmenin yolu ise onu programlamak. Programlama oldukça sıkıcı ve zor bir iş gibi gözüküyor öyle değil mi? Hele birde öğrenmesi çok zor olmalı!! Hayır efendim hiçte zor falan değil (evet hemde bu güne kadar bir satır kod yazmamış bizim gibi insanlar için bile çok basit bir şey :) ) işletim sistemi falan yazacak değiliz kendi işimizi görecek basit, güzel ve tam kendi istediğimiz gibi programlar yapmak istiyoruz sadece, bu nedenle size C öğrenin falan demiyecem. Biz Python adlı mucizevi dili kullanacağız. Python'la resmen konuşur gibi kod yazıyorsunuz ve ortaya çok estetik duran, okunduğundan neye yaradığı kolayca anlaşılan, kitap cümlesi gibi kodlar çıkıyor, hadi bunu örnekle biraz açalım. Aşağıda iki farklı dilde kod var ilki C dili (ne kadar zor ve karmaşık gözüküyor.) ikincisi ise Python (ne kadar kolay ve sadece tek bir satır.)

C dili ile ekrana merhaba dünya yazdıran bir kod:

//C hello world example
#include

int main()
{
printf("Hello world\n");
return 0;
}

Python dili ile ekrana merhaba dünya yazdıran kod:

print("Hello World")

Gördünüz mü Python ile ne kadar kolay ve basit bir biçimde ekrana bir yazı yazdırdık :) Sadece bu mu daha neler neler yapabiliriz hesap makinesinden tutun resim işleme programlarına kadar bir çok şeyi Python ile kolayca yapabiliriz. Üstelik biliyor musunuz Google'den Spotify'a kadar bir çok şirket Python programlama dilini kullanıyor. Eğer python'u sevdiyseniz ve öğrenmek istiyorsanız bunun için çok güzel ve tamamen türkçe bir adres var istihza.com mutlaka uğrayın. İstihza'da python 2.x ve 3.x ile ilgili iki kitap (Tamamen türkçe) ve bir çok döküman bulacaksınız, ayrıca forumundan soracağınız soruya mutlaka yanıt alırsınız. Bu arada Python'un kendi sitesine bakmayı da unutmayın.

Ufak bir not: Bu yazı daha çok ev kullanıcıları için yazılmıştır eğer siz ilerde programcılığı meslek olarak yapmak istiyorsanız daha önce paylaştığım şu tabloya mutlaka bakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RTL-SDR ile Amatör Telsizciliğe bir Dinleyiş :)

Yeni Başlayanlar İçin Linux Rehberi

Ubuntu 20.04 ile Linux Deneyimim Üzerine Bir Deneme