Twitch Yayını Yapmak #NasılYapılır

Günümüzün yeni medyası internette twitch, youtube, periscope vs. vs. siz neden bu yeni nesil medyaya katılmayasınız. Belki tutulur ve tanınan biri olursunuz. Şimdi ana konumuza dönelim nasıl twitch yayını yapılır? Bunun için pek çok farklı yol olsada benim anlatacağım yol en çok kullanılan yollardan biri ve ücretsiz.  Twitch yayını yapmak için her şeyden önce twitch akış anahtarına ihtiyacımız var. Bu anahtarı kendi twitch hesabınızın gösterge panelinde ki akış anahtarı kısmında bulabilirsiniz. aşağıdaki gibi gösterge paneli>Akış Anahtarı>Show Key yolunu takip ederek anahtarınızı alın.twitch1

twitch1Anahtarınızı aynen kopyalayın ve bir metin dosyasına yapıştırıp kaydedin bundan sonra o anahtar sayesinde yayın yapacaksınız. Anahtarı aldıktan sonra bir brodcast (yayın) programına ihtiyacınız var bunun için Open Broadcaster Software adlı ücretsiz ve açık kaynak programı kullanacağız. (Programı buraya tıklayarak kendi sitesinden indirebilirsin.) Programı indirip kurduktan sonra aşağıdaki gibi bir sahne ile karşılaşacaksınız.



obs


Şimdi ayarlar butonuna basıp daha önce aldığımız keyi kullanarak hesabımız ile programın bağlantısını yapacağız.


cus


Ayarlar menüsünden yayın ayarlarını açın karşınıza yukardaki gibi bir pencere çıkacaktır. Yapmanız gereken şey Yayın Servisi olarak twitch'i seçmek ve alttaki Konum/Yayın Anahtarını Oynat yazan kutuya aldığımız yaın anahtarını aynen yapıştırmak.


obs


Alttaki Uyarıyı fark etmişsinizdir bu uyarı çıkınca En uygun duruma getir tuşuna tıklayarak ayarları optimize edin. İşte artık yayın yapmak için hazırız ama durun daha bitmedi :)



İlk baştaki ekrana geri dönelim gördüğünüz gibi bomboş neyi yayınlayacağız.


obs


Oyun yayınlamak için kaynak seçmemiz gerekecek :) Şimdi yayın yapmak istediğiniz oyunu seçin ve Alt+Tab tuşlarıyla alta alın. Daha sonra kaynaklar bölümüne sağ tıklayın Ekle>Oyun Yakalama diyerek devam edin ve bu kaynağa bir isim verip tamam diyin. Açılan pencerede Uygulama Seç ve Kısa Yol Tuşu Kullan seçenekleri var. Hatırlarsanız biz oyunu arkada açmıştık, bu yüzden uygulama seç bölümünden oyunu seçip Tamam dememiz yeterli olacak ama isterseniz kısa yol tuşu kullanarak istediğiniz zaman oyunun içindeyken f12 tuşuna basarak yayın yapabilirsiniz. Artık yayını başlat diyerek kanalınıza yayın yapmaya başlayabilirsiniz. Keyifli oyunlar kendinize iyi bakın :)


seç


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RTL-SDR ile Amatör Telsizciliğe bir Dinleyiş :)

Yeni Başlayanlar İçin Linux Rehberi

Pilot v-pen (varsity) Kullan-at Dolmakalem Nasıl Doldurulur?