PowerSpot ile 10 Metreye Kadar Kablosuz Şarj


Uzun sayılabilecek bir zamandan beri kablosuz şarj ve dolayısıyla kablosuz enerji transferi hayatımızda ama mesafe kısıtları sebebiyle akıllı telefonlar ve saatler dışında kendine pek kullanım alanı bulamadı. Fakat bu değişmek üzere!

Pittsburgh merkezli PowerCast kablosuz şarj şirketi, bugüne kadar bir kablosuz teknolojide gördüğümüz en uzun menzili ve iletim gücü 3 W'a kadar çıkabilen "Powerspot" adlı FCC onaylı yeni bir verici duyurdu. Duyurulan cihaz 915 MHz frekansında çalışıyor ve 6 dBi anten kullanarak 70 derecelik açı içerisinde bulunan 30 cihaza güç sağlayabiliyor. Cihazın boyutları oldukça küçük (185.4 x 53.3 x 35.6 mm) 

Firmanın söylediğine göre Powercast şimdilik efektif olarak , gamepadler, akıllı saatler, fitness bandları, işitme cihazları, kulakiçi kulaklıklar veya bluetooth kulaklıklar gibi güç gerektiren cihazlara en fazla iki metre uzaklıktan güç sağlayabiliyor. Fakat bu uzaklık klavyeler, fareler ve TV kumandaları gibi daha az güç gerektiren cihazlarda 6 ila 10 metreye kadar çıkabiliyor. Mevcut kablosuz enerji aktarım ve şarj teknolojisi düşünüldüğünde bu oldukça büyük bir sıçrama.

Powercast, PowerSpot vericisini önümüzdeki yılın başlarında CES'de gösterecek. Vericinin 100 dolar fiyat etiketiyle, 2018 yılının 3. çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor. Seri üretime geçildiğinde fiyatın 50 dolara kadar düşebileceği söyleniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RTL-SDR ile Amatör Telsizciliğe bir Dinleyiş :)

Yeni Başlayanlar İçin Linux Rehberi

Ubuntu 20.04 ile Linux Deneyimim Üzerine Bir Deneme